Paul Allen është ‘autori’ i këtij aeroplani

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Paul Allen ka zbuluar avionin më të madh në botë.

Ai ka kaluar 6 vitet e fundit duke punuar për prodhimin e avionit gjigand i cili është i aftë për të nisur raketa në hapësirë. Kompania e tij Stratolaunch Systems për herë të parë ka publikuar avionin i cili ndodhej në një hangar në shkretëtirën e Mojave Desert, transmeton oranevs.

I quajtur ‘Stratolaunch’ krahët e tij janë 118 metra dhe peshon 226796 kg.

Të gjithë peshën e tij e lëviz me 28 rrota dhe arrin ta mbajë ngarkesën në ajër falë 6 motorëve të instaluar në të.

Allen planifikon të përdorë aeroplanin si një raketë ajrore lëshimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.