Ballina / BOTA / Pasiguria ushqimore afektoin mbi 113 milionë njerëz në botë
varferia, romet

Pasiguria ushqimore afektoin mbi 113 milionë njerëz në botë

Kombet e Bashkuara thonë se ndryshimet klimatike, konfliktet dhe paqëndrueshmëria ekonomike krijuan vitin e kaluar, pasiguri akute lidhur me ushqimin për më shumë se 113 milionë njerëz në mbarë botën.

Në raportin vjetor mbi krizën e ushqimit të organizatës për Ushqim dhe Bujqësi (FAO) thuhej se nga 53 vende që vuajnë nga sasia e pakët e ushqimit, Jemeni kishte nevojë urgjente për ndihmë, ndjekur nga Republika Demokratike e Kongos dhe Afganistani.

Në raportin e FAO-s thuhet se 2018 ishte viti i tretë radhazi gjatë të cilit numri i njerëzve që u përballën me të gjitha nivelet e pasigurisë ushqimore i kapërceu të 100 milionët, megjithëse shifra ishte pak më e ulët sesa viti 2017, kur numri arriti në 124 milionë njerëz. Në studim thuhet se disa vende u prekën më pak nga moti i keq si thatësirat dhe përmbytjet.

FAO thotë se pret që numri i personave të zhvendosur, refugjatëve dhe imigrantëve të rritet nëse kriza aktuale politike dhe ekonomike në Venezuelë vazhdon.

@Fluidi

Provo po ashtu

Vetëm 47,5% e shtetasve gjermanë jetojnë në shtëpitë e tyre

Vetëm 47,5% e shtetasve gjermanë jetojnë në shtëpitë e tyre

Vetëm 47,5% e shtetasve gjermanë jetojnë në shtëpi të cilat i zotërojnë, treguan të dhënat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.