fbpx

Pas Zvicres, ferexhet ndalohen edhe në Lombardi

Pas sulmeve terroriste që goditën Evropën​ gjatë vitit 2015, Lombardia, një rajon në veri të Italisë ka miratuar ndalesën për të veshur ferexhe dhe veshje islamike në spitalet dhe ndërtesat e qeverisë lokale.

Ligji i ri i miratuar në rajonin e Lombardisë do të hyjë në fuqi më 1 Janar të vitit 2016.

Vendimin për ndalimin e ferexhes në spitale e institucone të pushtetit lokal e ka kritikuar ministri i Drejtësisë, Andrea Orlando, mirëpo kritikat e tij kanë hasur në vesh të shurdhër nga autoritetet e Lombardisë./infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.