‘Paratë janë për qejf’: Pesë më dorëlirët e horoskopit

Kursimin nuk e njohin, Për vete dhe për shokët e tyre këto pesë shenja të horoskopit do të shpenzojnë edhe lekun e fundit pa menduar.

Demi

Janë hedonistë të vërtetë, nuk kanë masë për shpenzime. Dëshirojnë t’i shpenzojnë paratë në gjithëçka, kurrë nuk kanë mjaftueshëm, por shpenzojnë. Megjithatë, ato që i shpenzojnë shpejt u kthehen dhe rrallë janë në minus.

Binjakët

Një ditë janë përplot si anijë, tjetrën para bankrotit. Të gjitha tentimet për kursim nuk zgjasin shumë. Nuk e kanë vetëdijen për shpenzime. Gjithmonë kanë ndonjë rezervë apo mënyrë që me shpenzime minimale të fitojnë atë që duan.

Luani

Rëndom fitojnë shumë kështu që edhe mund të shpenzojnë, madje edhe kur nuk fitojnë shumë, do të përpiqen që atë të mos e vërejë askush. Nuk akohen për investime në gjëra të shtrenjta e të bukura, shkaku i të cilave ndjehen të kënaqur. Gjithmonë duken e sillen sikur kanë plot para, madje edhe kur nuk kanë.

Peshorja

E duan shopingun. Mendojnë se “paratë janë për t’u shpenzuar”. I duan rrobat e bukura, kozmetikën e të ngjashme.

Shigjetari

Shigjetarët nuk brengosen për para. Për ta ka rëndësi të shpenzojnë sa t’ua dojë qejfi. I qerasin me kënaqësi njerëzit përreth dhe mendojnë se paratë janë për t’u kënaqur. Gjithmonë lënë bakshish dhe nuk kursejnë për dhurata. Më së shumti shpenzojnë në ndeja e argëtim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.