Paralajmërimet e errëta të Kinës: Pritne recesionin global

Proteksionizmi mund të provokojë një recesion global, tha kreu i diplomacisë kineze, Wang Yi në foltoren e OKB-së duke siguruar se vendi i tij do të qëndronte i vendosur në negociatat tregtare me SHBA.

“Tarifat doganore dhe provokimi i mosmarrëveshjeve tregtare, të cilat po prishin lidhjet industriale dhe ato të furnizimit global, minojnë sistemin tregtar shumëpalësh dhe rendin global ekonomik e tregtar”, deklaroi ai.

”Madje, mund ta zhysin botën edhe në recesion”, u shpreh Wang duke aluduar për politikën tregtare amerikane./atsh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.