Palmer sot takohet me Vuqiçin

Presidenti serb Aleksandar Vucic do të takohet sot me Matthew Palmerin, Përfaqësues Special i SHBA-ve për Ballkanin Perëndimor, dhe do të jetë një mundësi për të sqaruar qëndrimet e të dy palëve për çështjet e fokusuara me dy fjalë, me të cilat mediat e Prishtinës përmbledhin mesazhe nga një zyrtar amerikan në Prishtinë : “pranim” dhe “sanksione”, shkruan Tanjug.

E para – njohja – ka thënë ai, siç raportohet nga media në gjuhën shqipe, si një kusht pa të cilin Serbia nuk do të hynte kurrë në Bashkimin Evropian, megjithëse deklarata e citoi atë të thoshte – “pa zgjidhje për problemin me Kosovën”.

Prishtina nuk pret asgjë të veçantë nga ajo që Palmer ka diskutuar me politikanët atje, përveç që SHBA, tha ai, “po inkurajon qeverinë e re të Kosovës të forcojë planin për dialog me Serbinë” …

Në ndërkohë, Palmer përmendi “sanksione”:

“Blerja e armëve ruse nga Serbia paraqet rrezik për vendosjen e sanksionit, dhe shpresojmë që partnerët tanë serbë të jenë të kujdesshëm në lidhje me çdo transaksion të këtij lloji,” tha Palmer në një intervistë për televizionin maqedonas Alsat M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.