fbpx

‘Pacienti virtual’ ndihmon mjekët gjatë pandemisë

Teknologjia e re e AI është zhvilluar në mënyrë që mjekët praktikantë të përvetësojnë në mënyrë të sigurt aftësitë e tyre në distancë gjatë pandemisë.

“Pacienti virtual” mund të luajë me role skenarë të ngjashëm me jetën dhe të arrihet tek ai përmes një kufjeje VR, PC ose përmes tabletit.

Eshtë provuar kaq e suksesshme sa u emërua një nga shpikjet më të mira të revistës TIME të vitit 2020.

Krijuesi Dr Alex Young, nga Bristol, tha se pandemia “ka krijuar sfida me të vërtetë specifike që teknologjia po ndihmon për t’i zgjidhur”.

Kirurgu ortoped dhe trauma tha: “Nuk është më e sigurt ose e praktikueshme të kesh 30 mjekë në një dhomë me një aktor, duke përsosur aftësitë e tyre klinike të buta”.

Programi është krijuar për të zhvilluar “aftësi të buta” – diçka e arritur tradicionalisht me ndihmën e ‘aktorëve’ që luajnë rolin e pacientëve.

Këto seanca ndihmojnë në trajnimin e klinicistëve se si të shpjegojnë diagnozat dhe planet e trajtimit, të krijojnë besim dhe të trajtojnë situata sfiduese.

Teknologjia po përdoret në Bristol NHS Foundation Trust për të lejuar trajnimin të vazhdojë në mënyrë të sigurt pa nevojën e seancave personale, ndërsa distanca sociale është në vend.

‘Përvojë realiste’

Ky përdorur gjithashtu në kulmin e pandemisë për të trajnuar stafin e NHS në aftësitë kryesore të kërkuara në vijën e frontit siç janë mënyra e përdorimit të sigurt e PPE, lundrimi në një repart të panjohur të kujdesit intensiv dhe angazhimi me pacientët dhe familjet e tyre.

Dr Young, kompania e të cilit zhvilloi teknologjinë, tha: “Ne kemi punuar me organizata të kujdesit shëndetësor për disa vjet, por pandemia ka krijuar sfida me të vërtetë specifike.

“Me teknologjinë tonë virtuale të pacientit, ne kemi krijuar një përvojë jashtëzakonisht realiste dhe të përsëritshme që mund të sigurojë reagime në kohë reale. Kjo do të thotë që klinicistët dhe studentët mund të vazhdojnë të mësojnë gjëra të vlefshme.”/infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.