Ballina / Shëndet & Fitnes / Pacientë me demancia, ka shpresë për kthimin e kujtesës

Pacientë me demancia, ka shpresë për kthimin e kujtesës

Pacientët të cilët vuajnë nga demencia, kanë një shpresë për rikthimin e kujtesës së tyre.

Kjo sipas një studimi të fundit mund të ndodhe nëse atyre u lejohet dëgjimi i këngëve të tyre të preferuara nga e kaluara.

Duke luajtur e dëgjuar muzikë të njohur mund të sjellin pacientët përsëri në jetë kujtesën e tyre nga kjo sëmundje shkatërruese thuhet më tej në hulumtim.

Studiuesit britanikë kërkojnë që njerëzit të mësojnë se si të luajnë instrumente, pasi ata besojnë se duke vepruar kështu mund të parandalojnë sulmin e çmendurisë.

Ata paraqitën dëshminë e tyre në Shtëpinë e Lordëve, para klinikanëve, drejtuesve të bamirësisë, akademikëve, politikëbërësve dhe deputetëve.

@Fluidi

Provo po ashtu

dhembet

Këto ushqime shkatërrojnë dhëmbët

Nuk ka asnjë person që nuk dëshiron një buzëqeshje verbuese, por disa ushqime “fshehurazi” ngjyrosin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.