angelina jolie, UNHCR, Citizen Of The World , Hollywood Reporter Women in Entertainment 2017, okb

Pa modë, pa udhëtime apo produkte bukurie

Rrëfimi i yllit të Hollivudit ka të bëjë me përpjekjet e saj humanitare

Angeline Jolie hapi kanalin e saj YouTube dhe brenda pak ditësh, ka mbledhur më shumë se 5600 abonentë.

Dy nga fjalimet e saj janë në internet, i pari I mbajtur në ceremoninë për Hollywood Reporter Women in Entertainment 2017 dhe një në 2019 gjatë Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, në të cilën ajo mori pjesë si e ftuar speciale nga UNHCR.

Në biografinë që ajo publikon në platformë, përqendrohet në historinë e veprimeve të saj mbrojtëse dhe përfaqësimin e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët: “Jolie përqendrohet në kriza serioze që shkaktojnë shpërngulje masive të popullatës duke ndërmarrë veprime mbrojtjeje dhe përfaqësimi të UNHCR-së dhe Komisionit të Lartë në nivelin diplomatik. Angazhohet gjithashtu me vendimmarrje për çështje që lidhen me zhvendosjen globale dhe përmes kësaj pune ka kontribuar në procesin jetik të gjetjes së zgjidhjeve për njerëzit e detyruar të ikin. nga shtëpitë e tyre “.

Aktorja ka luftuar për vite me radhë në mbështetje të grave dhe të drejtave të tyre në zonat e luftës. Në vitin 2001, pas angazhimit në kampet e refugjatëve në Kamboxhia, ajo u emërua Ambasadore e Vullnetit të Mirë nga UNHCR dhe që nga viti 2012 ajo u “promovua” si e ftuar speciale e organizatës. Për aktivizmin e saj ajo mori çmime të shumta, përfshirë çmimin Citizen Of The World nga Shoqata e Korrespondentëve të Kombeve të Bashkuara në 2003.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.