Osmani i kërkon sqarime DFC-së për Ujmanin

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani, ashtu si edhe disa nënkryetarë të Kuvendit i kanë kërkuar delegacionit të DFC-së sqarime lidhur me studimin e fizibilitetit për Ujmanin, pjesë kjo e marrëveshjes së nënshkruar në Washington.

Njëkohësisht, në një takim mes tyre të premten, është shtruar nevoja për transparencë në projektet e DFC-së, si dhe sqarim të strukturës dhe instrumenteve të financimit.

Osmani njëkohësisht ua ka ritheksuar rëndësinë e përfshirjes së Kuvendit në këtë proces “si vendimtar për realizimin e projekteve investuese, ngase të gjitha marrëveshjet me implikime financiare do të kërkojnë ratifikim edhe në Kuvend”.

“Mbështetja e SHBA-va ke qenë historikisht kyçe në çdo proces vendimtar për vendin tonë. Mirëpresim faktin që e keni kuptuar qartë rëndësinë e përfshirjes së Kuvendit në këtë proces dhe duke vlerësuar lartë çdo projekt investues që do mbështetet nga ana juaj, shpresojmë që këto projekte do realizohen duke pas konsideratë të lartë për fuqizimin ekonomik të grave, aplikimin e praktikave më të mira për mbrojtjen e mjedisit dhe duke kontribuar në lehtësimin dhe adresimin e dëmeve të shkaktuara drejtpërdrejt nga pandemia”, shkruhet në njoftimin nga Zyra për Informim e Kuvendit.

Në takim të premten me delegacionin e DFC-së, krahas Osmanit, të pranishëm kanë qenë edhe nënkryetarët e Kuvendit: Arbërie Nagavci, Memli Krasniqi, Fikrim Damka dhe Slavko Simiq. Ata janë takuar me delegacionin e Koorporatës Ndërkombëtare të Financave dhe Zhvillimit në SHBA (DFC) të përbërë nga Caleb McCarry dhe Brian Martalus, nga zyra e DFC në Ëashington, John Jovanoviq, shef i zyrës së DFC në Beograd dhe Ambasadori i SHBA-ve në Kosovë, Philip Kosnett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.