Ballina / OP./INTERVISTA (page 7)

OP./INTERVISTA

Etzioni: Euroskeptikët fajësohen për Brexit

Euroskeptikët fajësohen për Brexit

Mençuria konvencionale, ndalet në mënyrë korrekte tek rritja e skeptikëve evropianë, të cilët kundërshtuan integrimin gjithnjë e më të madh të 28 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian në një komunitet. Këta skeptikë, përfshijnë partitë e krahut të djathtë dhe populistët. Shkruan: Amitai Etzioni Euroskeptikët fajësohen për Brexit, ndërsa kanë shkaktuar …

Lexo më shumë

Transparenca financiare e subjekteve politike drejt përkeqësimit

Kosova pa mbështetje finan

Amendamentimet e projektligjit nga ana e deputetëve, krijojnë përshtypjen se zyrtarët për financa të subjekteve kryesore politike i kanë ndryshuar dispozitat të cilat ju shkaktojnë kokëçarje atyre gjatë operimit  me mjetet financiare të subjekteve të tyre, të cilat kryesisht vijnë nga taksat e qytetarëve të Republikës së Kosovës. Transparenca e …

Lexo më shumë

Wadephul: Negociatat të mos ngecin në grindje për territor

Johann Wadephul cdu nenkryetar

Intervistë ekskluzive me DW me nënkryetarin e grupit parlamentar CDU/CSU në Bundestag për samitin e Berlinit, negociatat Serbi-Kosovë, zgjidhjen e krizës në Shqipëri dhe çeljen e negociatave të Shqipërisë me BE. Deutsche Welle: Zoti Wadephul, cili është vlerësimi juaj për samitin e Ballkanit Perëndimor në Berlin? Johann Wadephul: Samiti ishte shumë …

Lexo më shumë

Ballkani Perëndimor nga perspektiva e ish ministrit gjerman Christian Schwarz-Schilling

schilling dhe berani

Christian Schwarz-Schilling , ish ministër i Gjermanisë ka dhënë intervistën ekskluzive për RTK3.  Intervistën e realizoi gazetarja dhe redaktorja shumëvjeçare Evliana Berani. Berani: Cilat janë pritjet pas zhvillimeve të fundit në Berlin lidhur me rajonin e Ballkanit, sidomos për raportet e ardhshme mes Kosovës e Serbisë. Si i shihni ju …

Lexo më shumë