OP./INTERVISTA

Rohan: Kosova varet nga BE dhe ShBA, mos i lëndoni proceset integruese

rohan

Parlamenti i Kosovës edhe mund ta zhbëjë Gjykatën Speciale. Por, para këtij veprimi duhet gjetur alternativa për t’i zbardhur pretendimet për krime lufte. Për këtë duhet marrëveshje me komunitetin ndërkombëtar përfshirë BE’në dhe SHBA’në. Kosova është shtet i pafuqishëm, s’është anëtar i BE’së dhe as i OKB’së. Vendimmarrje e tillë …

Lexo më shumë

Gazetaria nuk ka mbërritur në varrezën e zanateve të vjetëruara

DAVID RANDALL

Një herë e një kohë, kur Interneti ishte ende një risi, pothuajse nuk kalonte një ditë pa dalë një artikull që paralajmëronte “vdekjen e gazetarisë”. Shkruan: DAVID RANDALL Sot, njëzetë vjet më vonë, ata parashikime tingëllojnë qesharakë, sepse praktikisht të gjithë lajmet na mbërrijnë ende prej mjeteve tradicionale të informimit …

Lexo më shumë