OP./INTERVISTA

Vazhdon rritja e popullsisë në botë, më 2019 ajo u shtua për 83 milionë njerëz

Popullsia në botë gjatë vitit që po përfundon është rritur me 83 milionë njerëz – kjo i përgjigjet numrit të popullsisë në Gjermani. Çdo sekondë lindin 2,6 njerëz. Me ritme të larta shtohet popullsia në Afrikë. Natën e vitit të ri sipas parashikimeve në botë do të ketë përafërsisht 7.754.847.000 …

Lexo më shumë

Hipokriza e politikanëve të Kosovës me qytetarët e tyre dhe Shqipërinë

mero baze

Në korrik të këtij viti ka ndodhur një zhvillim interesant. Në Samitin e Jahorinës në Bosnjë, organizuar nga anëtari serb i Presidencës së Bosnjës, Milorad Dodik, Kosova refuzoi të marrë pjesë. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, e refuzoi ftesën si poshtëruese për Kosovën, nisur nga “trajtimi dhe deklaratat nga Presidenca …

Lexo më shumë