OP./INTERVISTA

75 vjetori i Konferencës së Jaltës ku u përcaktua rendi i ri botëror

Kur Gjermania naziste ndodhej para kapitullimit fuqitë e ardhshme fituese të Luftës së Dytë Botërore morën vendime historike në Jaltë para 75 vitesh. Me këtë ata i hapën rrugën organizatës më të rëndësishme globale sot. Fotoja përshkoi botën para 75 vitesh: Krah për krah janë të ulur kryeministri britanik Winston …

Lexo më shumë

“Tageszeitung”: Kurti, di të kundërshtojë e të bëjë ndryshime të mëdha

Gazeta gjermane shkruan se Albin Kurti në vitet ’90 u angazhua për pavarësinë e Kosovës. Tani si kryeministër ai mund të sjellë ndryshime të thella. Tre muaj pas zgjedhjeve parlamentare dhe fitores spektakulare, Lëvizja socialdemokrate Vetëvendosje ka negociuar me Lidhjen Demokratike të Kosovës për qeverinë e re. Si kryeministër është …

Lexo më shumë

Vjet mbi 5 mijë qytetarë hoqën dorë nga nënshtetësia kosovare. Nuk u lejohet dyshtetësia

Mbi 5 mijë qytetarë të Republikës së Kosovës kanë hequr dorë nga nënshtetësia kosovare vetëm në vitin 2019 për të zgjedhur një nga shtetet e Bashkimit Evropian, të cilët nuk e lejojnë dyshtetësinë. Heqja dorë nga nënshtetësia e Kosovës ka shënuar shifra të mëdha në vitet e fundit. 5394 qytetarë kosovarë kanë …

Lexo më shumë

Mosmarrëveshja Kosovë-Serbi gëzon vëmendje të nivelit të lartë amerikan

katedralja prishtine

Ndërsa Uashingtoni është i përqendruar tek tensionet me Iranin dhe gjyqin për shkarkimin e mundshëm të Presidentit Donald Trump, dy zyrtarë të lartë të administratës amerikane, kanë bërë përpjekje këtë javë në Evropë dhe Ballkanin Perëndimor, për përparim në drejtim të zgjidhjes së një çështjeje jo shumë të njohur për …

Lexo më shumë