OP./INTERVISTA

Tirani demokratik

RYSZARD LEGUTKO

Të sigurtë se ekziston diferencë midis regjimit të vjetër komunist dhe sistemit moder liberal? Një filozof i madh polak i kapur me “demonin” totalitar. Shkruan: RYSZARD LEGUTKO Teza e librit tim The Demon in Democracy është e thjeshtë: pavarësisht diferencave të mëdha, ekziston një ngjashmëri e konsiderueshme midis komunizmit dhe …

Lexo më shumë

Kthim pas në krizë

kriza

Kaosi dhe mungesa e stabilitetit presin prapa derës në Itali, edhe këtë herë kështu duken punët. Nga duhet të vijë fuqia për reforma rrënjësore, kur qeveritë janë tradicionalisht mbi themele të lëkundura? Berlusconi, Monti, Letta, Renzi, Gentiloni dhe tani, ndoshta për pak muaj, Cottarelli – vetëm lista e kryeministrave italianë …

Lexo më shumë