OP./INTERVISTA

Hiqe, Albin

imer-mushkolaj_infoglobi

Albin Kurti ka premtuar heqjen e taksës dhe ashtu duhet të veprojë. Ata që e kundërshtojnë, përgjigjen e kanë marrë në zgjedhjet e 6 tetorit. E rëndësishme është të lëvizet përpara. Imer Mushkolaj Albin Kurti dhe Lëvizja Vetëvendosja, ashtu si Vjosa Osmani dhe Lidhja Demokratike e Kosovës ishin të qartë …

Lexo më shumë

Ambasadorja e Kroacisë: Taksa të hiqet e reciprociteti të mos e pengojë procesin e dialogut

Serbia duhet të ndalojë procesin e çnjohjes, ndërsa, taksa ndaj produkteve serbe dhe boshnjake duhet të hiqet, në mënyrë që të rifillojë dialogu mes Kosovës dhe Serbisë. Kurse, ne jemi duke pritur nga Qeveria e Kosovës për të shpjeguar në detaje se çfarë do të nënkuptojë reiciprociteti. Kështu deklaron në …

Lexo më shumë

Süddeutsche Zeitung: Thaçi po kritikohet për pazare të fshehta me Beogradin

mediat gjermane

Gazeta gjermane “Süddeutsche Zeitung” marrëveshjet mes Kosovës dhe Serbisë të arritura nën presionin e ambasadorit amerikan në Berlin i quan vetëm shenja të qëllimeve të mira. Në numrin e së shtunës gazeta gjermane “Süddeutsche Zeitung” raporton për nënshkrimin e një letre përmes së cilës Serbia dhe Kosova zotohen për hapjen …

Lexo më shumë

Dilema palestineze

Plani amerikan është lavdëruar dhe dënuar varësisht prej prirjeve politike. Ama, është kjo hera e fundit që një administratë amerikane ka krijuar një hartë, e cila i vë në tryezë çështjet që janë lustruar për tepër gjatë kohë. Tani, plani e paraqet atë që skena politike izraelite mund ta përballojë, …

Lexo më shumë

A është arsimi valuta e re?

Nëse ne mund të përcaktojmë vlerën e secilës mundësi arsimore, a do t’i hapin të dhënat e tilla shtegun ndërtimit të aftësive të nevojshme për të pasur sukses? Një kompanipo merret me hulumtimin e tillë. Për të përparuar në një epokë të ndërhyrjeve teknologjike, thuhet se duhet të përqafojmë mësimin …

Lexo më shumë