Ballina / OP./INTERVISTA (page 32)

OP./INTERVISTA

Shkolla dhe populizmi

blerim reka

Gjatë çerek shekullit post- komunist, në Ballkan nuk u ofrua alternativa liberale. Ky nacionalizëm korruptiv nën petkun populist, nuk mbylli asnjë çështje të hapur kombëtare, vetëm se hapte kontot bankare të shtetarëve. Bile populistët e këtushëm të vegjël, provuan të imitojnë “babën e madh” të populizmit putinian si alternativë të …

Lexo më shumë

Steenfadt – Media në Shqipëri, armë e pronarëve për interesa politike dhe ekonomike

media zbulimet

Sipas një studimi të Reporterëve pa Kufij dhe BIRN të dhënat për audiencën audio-vizive në Shqipëri janë të deformuara dhe nuk janë të besueshme. DW: Ju drejtuat studimin investigativ për pronësinë e mediave dhe pluralizmin e mediave në Shqipëri, të kryer nga BIRN – Shqipëri dhe Reporterët pa Kufij – …

Lexo më shumë

Latifi: Hawking në çështjen e religjionit mbeti deri në fund iluminist

blerim latifi

Intervistë me Blerim Latifin – profesor i filozofisë së religjionit në Universitetin e Prishtinës – për Stephen Hawking, fizikanin britanik që vdiq në moshën 76 vjeçare. Express: Sot gjithandej mediave nëpër botë ishte lajm i rëndësishëm vdekja e fizikanit të njohur britanik Stephen Hawking. Për një kohë të gjatë Hawking …

Lexo më shumë

Europa ime: Kujtesa – Njeriu në vend të kombit

Stanislav Strasburger

Në Poloni po debatohet shumë këto kohë se si mund të flitet për Holokaustin. Shkrimtari Stanislav Strasburger angazhohet për një ndryshim bazik të diskursit të kujtesës. Shkruan: Stanislav Strasburger Gjatë Holokaustit ka pasur „fajtorë polakë, ashtu si edhe fajtorë hebrenj”, iu përgjigj kryeministri polak, Mateusz Morawiecki në Konferencën e Sigurisë në …

Lexo më shumë