Ballina / OP./INTERVISTA (page 31)

OP./INTERVISTA

Pse i duam tiranët

tiranët më të mëdhenj të historisë së njerëzimit

Udhëheqësit karizmatikë të imponojnë përkushtim dhe konsiderohen si figura profetike nga ndjekësit e tyre. Një tiran në rritje ka një atmosferë të veçantëpërreth vetes, pothuajse një aureolë magjike. Shkruan: ERLET SHAQE Ithtarët e tij besojnë se ai mund të bëjë mrekulli dhe të transformojë jetën e tyre. Por, si ndodh …

Lexo më shumë

The Economist: Nëse Serbia dhe Kosova shkëmbejnë territore, ndezet Ballkani

veriu kosova

Në një analizë për Ballkanin, revista prestigjioze londineze “The Economist” ndër të tjera shkruan se nëse Kosova dhe Serbia shkëmbejnë parcelat e tokës, procesi nuk do të përfundojë me kaq, pasi kufijtë në Ballkan janë një rrëmujë. Artikulli shtjellon hollësisht pasojat e mundshme të një shkëmbimi territoresh mes vendeve ballkanike: Dhjetë vjet …

Lexo më shumë

Konferenca e Sigurisë e Mynihut – fundi i diplomacisë?

mynih

Konferenca e Sigurisë e Mynihut pasqyroi gjendjen ndërkombëtare. Ajo u karakterizua nga fajësime reciproke. Propozimet konkrete për zgjidhje qenë të pakta, mendon Matthias von Hein. Ka pasur kohë, kur nga Konferenca e Sigurisë e Mynihut dërgoheshin sinjale dakordimi, sinjale shprese. Në këtë Konferencë të 54-t të Sigurisë sinjale të tilla …

Lexo më shumë

Pesë modelet për zgjidhjen e çështjes së Kosovës, sipas medieve serbe

be kosova flamuri

Bashkimi Evropian po bën presion ndaj Beogradit e Prishtinës për gjetje të shpejtë të zgjidhjes së marrëdhënieve të tyre, shkruajnë sot mediet serbe. Sipas kësaj gazete, e cila s’e përmend faktin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, në tavolinë janë pesë zgjidhej të mundshme, që nga modeli qipriot, ai i …

Lexo më shumë