Ballina / OP./INTERVISTA (page 29)

OP./INTERVISTA

Juncker askujt nuk i premtoi data, tha se kriteret duhet të përmbushen

juncker

Nё intervistё pёr DW nё kuadrin e turit tё vizitave nё vendet e Ballkanit Perёndimor, kryetari i Komisionit tё BE-sё Jean-Claude Juncker, thekson nevojёn e njё perspektive tё sigurtё europiane pёr kёto vende. Lidhur me njё kalendar tё mundshёm negociatash dhe antarёsimi tё vendeve tё Ballkanit Perёndimor nё BE, presidenti …

Lexo më shumë

Lufta e Dytë e Ftohtë

RICHARD HAASS

Një çerek shekulli pas përfundimit të Luftës së Ftohtë, bota papritur e gjen veten në një luftë të dytë. Kjo situatë ishte tërësisht e shmangshme dhe nuk është në interes të asnjërës palë që tensionet të përshkallëzohen më tutje. Shkruan: RICHARD HAASS Lufta e ftohtë zgjati katër dekada dhe në shumë …

Lexo më shumë

Pse i duam tiranët

tiranët më të mëdhenj të historisë së njerëzimit

Udhëheqësit karizmatikë të imponojnë përkushtim dhe konsiderohen si figura profetike nga ndjekësit e tyre. Një tiran në rritje ka një atmosferë të veçantëpërreth vetes, pothuajse një aureolë magjike. Shkruan: ERLET SHAQE Ithtarët e tij besojnë se ai mund të bëjë mrekulli dhe të transformojë jetën e tyre. Por, si ndodh …

Lexo më shumë