OP./INTERVISTA

Takimet e mia me Remin

Dush Gashi Jam takuar shumë herë me Rrustem Mustafën, të njohur si komandant Remi. Në shtigjet e Gërmisë. Ai vetë i treti a i katërti, unë më së shpeshti vetëm, ndonjëherë rrallë vetë i dyti. Remi, më i imtë mes tyre, me veshje që t’i kujtojnë mësuesit e mirë të …

Lexo më shumë

James Ker-Lindsey: A mund ta drejtojë Borrell dialogun Kosovë – Serbi

borrell

Profesori James Ker-Lindsey i Shkollës londineze për Ekonomi dhe Politikë (LSE), që është njëri ndër univerisitetet më prestigjioze në botë, ka dhënë mendimin e tij për nominimin e Josep Borrell Fontelles për pozitën e Përfaqësuesit të Lartë për Politikë të Jashtme të BE’së, pozitë që deri më tani është mbajtur …

Lexo më shumë

Ekskluzive: Flet ambasadorja e BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova

nataliya apostolova , evliana berani

Në intervistën ekskluzive për magazinën informative “55 minuta” , Ambasadorja e Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova ka prekur çështje të shumta me interes për publikun. Intervistoi: Evliana BERANI  Ajo ka folur për të arriturat por edhe për dobësitë dhe mangësitë e institucioneve të Kosovës në rrugën e tyre drejt …

Lexo më shumë

Intervistë ekskluzive: Shqetësimet dhe gëzimet e gjeneralit Wesley Clark

interviste wesley clark dhe evliana berani

Gjatë intervistës së vetme për mediat e Kosovës gjatë qëndrimit një ditor në Prishtinë, gjenerali amerikan në pension Wesley Clark është shprehur optimist për anëtarësimin e Kosovës në NATO dhe në Bashkimin Evropian.  Intervistoi: Evliana Berani Në intervistën për “55 minuta” në RTK 3, Clark ka folur për rininë e …

Lexo më shumë

Rritja e së djathtës ekstreme, një përplasje kulturash, jo qytetërimesh

Elif Shafak

Në dallim nga parashikimet e akademikut amerikan Samuel Hantington, bota nuk po kalon një “luftë qytetërimesh”. Shkruan: Elif Shafak Ajo me të cilën po përballemi, është shumë më e ndërlikuar dhe e ndryshme. Kjo është epoka e një mijë konflikteve kulturore, dhe këto beteja zhvillohen brenda vendeve, jo mes tyre. …

Lexo më shumë