OP./INTERVISTA

Wadephul: Negociatat të mos ngecin në grindje për territor

Johann Wadephul cdu nenkryetar

Intervistë ekskluzive me DW me nënkryetarin e grupit parlamentar CDU/CSU në Bundestag për samitin e Berlinit, negociatat Serbi-Kosovë, zgjidhjen e krizës në Shqipëri dhe çeljen e negociatave të Shqipërisë me BE. Deutsche Welle: Zoti Wadephul, cili është vlerësimi juaj për samitin e Ballkanit Perëndimor në Berlin? Johann Wadephul: Samiti ishte shumë …

Lexo më shumë

Ballkani Perëndimor nga perspektiva e ish ministrit gjerman Christian Schwarz-Schilling

schilling dhe berani

Christian Schwarz-Schilling , ish ministër i Gjermanisë ka dhënë intervistën ekskluzive për RTK3.  Intervistën e realizoi gazetarja dhe redaktorja shumëvjeçare Evliana Berani. Berani: Cilat janë pritjet pas zhvillimeve të fundit në Berlin lidhur me rajonin e Ballkanit, sidomos për raportet e ardhshme mes Kosovës e Serbisë. Si i shihni ju …

Lexo më shumë

Pse ne ndryshojmë?

valon murtezaj

Apo, pse ne duhet të ndryshojmë, kur dihet që nuk është lehtë të ndryshojmë dhe si disponim i përgjithshëm i qenies njerëzore është të mos ndryshojë? Shkruan: Valon Murtezaj Çfarë potenciali të ndryshimit është i nevojshëm sot të posedohet, për t’u transformuar në atë mënyrë, dhe në atë shkallë, për …

Lexo më shumë