Ballina / OP./INTERVISTA (page 19)

OP./INTERVISTA

Pikat që përmban marrëveshja historike për Kosovën e Serbinë

vuciq e thaci

Qeveria e Kosovës kërkon mbështetje nga Kuvendi për një platformë finale në bisedimet me Serbinë. Partitë opozitare e kundërshtojnë këtë platformë dhe nuk duan që bisedimet t’i udhëheqë Presidenti Thaçi. Kuvendi i Kosovës tashmë e ka përcaktuar si pikë të rendit të ditës platformën e Qeverisë së Kosovës, e cila …

Lexo më shumë

Kthim pas në krizë

kriza

Kaosi dhe mungesa e stabilitetit presin prapa derës në Itali, edhe këtë herë kështu duken punët. Nga duhet të vijë fuqia për reforma rrënjësore, kur qeveritë janë tradicionalisht mbi themele të lëkundura? Berlusconi, Monti, Letta, Renzi, Gentiloni dhe tani, ndoshta për pak muaj, Cottarelli – vetëm lista e kryeministrave italianë …

Lexo më shumë

Pettifer vjen me vështrim për librin e shkruar për Thaçin

hashim thaci

Opinioni i James Pettifer, i botuar në shtesën letrare të gazetës prestigjioze “Times” i titulluar  “Historia e Ballkanit. Biografitë e politikanëve aktivë të Evropës Lindore kanë një imazh të dobët dhe histori të palumtur. Për lexuesin e vjetër, librat e tmerrshëm të Robert Makswellit për Çausheskun, Honekerin dhe të tjerët, …

Lexo më shumë