OP./INTERVISTA

Ngjarjet që shënuan vitin 2011

Shkruan: Shpresa Begaj 31 December, 2011 • 01:56 Ngjarjet që shënuan vitin 2011 Nëse kthehemi prapa dhe shohim ngjarjet të cilat janë zhvilluar brenda këtij viti, nuk na bëjnë dhe aq të krenohemi për zhvillimet rreth botës që kanë ndodhur. Luftërat, trazirat dhe fatkeqësitë natyrore karakterizuan tërë vitin. Mirëpo nuk …

Lexo më shumë

Abel: Korrupsioni, problem i madh në rajon

cornelia abel, transparency international

Në një intervistë ekskluzive Cornelia Abel, Koordinatore e Programit për Evropën Juglindore, Europën dhe Azinë Qendrore të organizatës Transparency International, tregon për Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit (IPK) për vitin 2011 në vendet e Ballkanit Perëndimor. Sipas saj, korrupsioni është i shtrirë pothuajse në të gjitha vendet ballkanike, përfshirë këtu …

Lexo më shumë

Ian Cliff: Çështjet duhet shtruar në tryezë, kjo është zgjidhja

IAN CLIFF, INFOGLOBI, INTERVISTE

Në intervistën ekskluzive dhënë Agjencisë së Lajmeve Info Globi, Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ian Cameron Cliff, flet për dialogun teknik, sqaron dialogun politik, shpjegon pikëpamjet për Jarinjë e Bërnjakë, pastaj ndalet në çështjen e investimeve, Raportin e Progresit, Planin e Ahtisarit dhe në çështje tjera me interes …

Lexo më shumë

Bieber – I pari në Evropë Mali i Zi, e Serbia vetëm nëse njeh Kosovën

florian bieber

Në intervistën e dhënë Info Globit, Florian Bieber politikolog dhe ligjërues në ‘Studimet e Evropës Juglindore’ të Universitetit të Gracit, Austri, fletë për aktualitetin dhe të ardhmen e vendeve ballkanike në kontekstin e integrimeve evropiane. Sipas Bieber, sa i përketë integrimit në BE, duket se Mali i Zi mund të …

Lexo më shumë