OP./INTERVISTA

Defektet dhe arritjet e shtetndërtimit

ELTON SKENDAJ, INTERVISTE,

Kandidati për doktoraturë në universitetin e Cornell-it në SHBA, Elton Skendaj,në një intervistë për Info Globin shpalosi vlerësimet e tij për procesin e shtetndërtimit në Kosovë. Intervistoi: Evliana BERANI Skendaj,që  mbrojti tezën në Cornell mbi shtet-ndërtimin dhe demokratizimin në Kosovë , nuk pajtohet me konstatimin e shpeshtë nga   ndërkombëtarët se …

Lexo më shumë

Grégoire: Kosova – storie e suksesshme europiane

Në intervistën ekskluzive dhënë Agjencisë së lajmeve Info Globi, Ambasadori i Belgjikës në Kosovë, Pascal Grégoire, flet për ngjashmërinë që ekziston mes shtetit të tij dhe Kosovës, për problemet me refugjatë, dialogun e menagjimin e integruar të kufinjve, për integrimin në Bashkimin Europian, liberalizimin e vizave dhe për investimet e …

Lexo më shumë

Ngjarjet që shënuan vitin 2011

Shkruan: Shpresa Begaj 31 December, 2011 • 01:56 Ngjarjet që shënuan vitin 2011 Nëse kthehemi prapa dhe shohim ngjarjet të cilat janë zhvilluar brenda këtij viti, nuk na bëjnë dhe aq të krenohemi për zhvillimet rreth botës që kanë ndodhur. Luftërat, trazirat dhe fatkeqësitë natyrore karakterizuan tërë vitin. Mirëpo nuk …

Lexo më shumë

Abel: Korrupsioni, problem i madh në rajon

cornelia abel, transparency international

Në një intervistë ekskluzive Cornelia Abel, Koordinatore e Programit për Evropën Juglindore, Europën dhe Azinë Qendrore të organizatës Transparency International, tregon për Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit (IPK) për vitin 2011 në vendet e Ballkanit Perëndimor. Sipas saj, korrupsioni është i shtrirë pothuajse në të gjitha vendet ballkanike, përfshirë këtu …

Lexo më shumë