OP./INTERVISTA

Koha e të vdekurve vdiq…

teuta nunaj

Shkruan: Teuta NUNAJ Mjaftoi vetëm një banderolë, thjeshtësisht me simbole shqiptare në qiellin e Beogradit, që të rishfaqej pas 15 vitesh “mola” e urrejtjes, racizmit dhe hakmarrjes, që nacionalistët serb kanë për shqiptarët në tërësi, dhe që në kuadër të integrimit të rajonit në familjen evropiane kishin arritur t’i fshihnin …

Lexo më shumë

Vetëvrasjet kërkojnë trajtim urgjent

Vetëvrasja vazhdon të jetë dukuri jashtëzakonisht shqetësuese në Kosovë, sidomos nga periudha e pas luftës , kurse nevoja e diskutimit, hulumtimit dhe përpjekjeve për të ulur sadopak numrin e tyre, është e përhershme dhe kërkon trajtim urgjent. E fundit që duhet bërë është që shkaqet e saj të injorohen. Shkruan: ETLEVA Durmishi …

Lexo më shumë

Për mjeshtrit e librave

Për mjeshtrit e librave Nuk e kam me ujin dhe çmimin e tij, jo, por pikërisht rragatjet për çmimin e ujit më kujtuan paradoksin e ujit dhe të diamanteve. Është njëri nga paradokset e njohura të ekonomisë klasike, i quajtur edhe “paradoksi i vlerës”. Mund të shprehet shkurt kështu: ndonëse …

Lexo më shumë

Rexhep Qosja – analizon zhvillimet

rexhep qosja

Në këtë intervistë Akademik Rexhep Qosja analizon ngjarjet më të reja politike në Shqipëri e në Kosovë, ndër të tjera flet për: një vit i qeverisë Rama; opozitën e Shqipërisë; vizitën e Papa Vrançeskut në Tiranë; arrestimin i ish-guvernatorit Fullani; tekstet shkollore historike dhe problemin e Çamërisë dhe krizën politike …

Lexo më shumë

Kriza politike

Shkruan: Leutrim Morina Fillimisht si cdo student të cilët studjojmë në drejtimet e ndryshme përkatëse, duhet të dimë për vendin tonë karakteristikat historike dhe sigurisht duke reflektuar në zhvillimet aktuale politike të cilat tani na janë bërë tema “ HITE” të cilat pothuaj po na pasqyron drejtimin apo kahjen të …

Lexo më shumë

Muri i Hadrianit pas Berlinit?

Ndodhi në këtë ditë

Ajo që ishte e paimagjinueshme për një kohë të gjatë, është e mundur: Skocia mund të bëhet një shtet i pavarur. Por Evropës nuk ka nevojë për kufij të rinj, mendon Christoph Hasselbach.Dikush synon të ndërtojë një mur. Natyrisht në kuptim figurativ. Autori: Christoph Hasselbach Udhëheqësi i nacionalistëve skocezë, Alex …

Lexo më shumë