OP./INTERVISTA

Jo pazar me vdekjen

Berlin

Shkruan: Nina Werkhäuser Bundestagu debatoi për një ligj delikat. Në të ardhmen ndalohet me ligj kthimi në biznes i eutanazisë, por lejohet ndihma për dhënien fund të jetës personave të sëmurë për vdekje, kur ata e kërkojnë shprehimisht këtë. Një lloj tensioni ndjehej në sallën plenare të Bundestagut kur ajo filloi …

Lexo më shumë

Abuzim me Europën e vlerat europiane

Shkruan: Imer MUSHKOLAJ Pas shprehjeve “Europë” e “vlera europiane” fshihen plot dallavere, hajni e korrupsion. Në emër të këtyre vlerave, ata që na udhëheqin dhe të tjerë që pretendojnë ta bëjnë këtë në të ardhmen abuzojnë me ne: qytetarët e mjerë – por me “perspektivë europiane” Fjalët “Europë” e “europianë” …

Lexo më shumë

Shqipëria në botën e konkurrencës

Shkruan: Nasho BAKALLI Në botën e sotme nuk ka aleatë permanentë, po ka vetëm interesa permanente. A është Shqipëria lojtare kryesore në trajtën aktuale të pushtetit kapitalist botëror? Jo. Politika e shtetit shqiptar është aktive në Ballkan, Europë, e ca më gjerë. Cili është statusi politik, ekonomik, ushtarak, shoqëror, mjedisor …

Lexo më shumë

Shoqëria civile në Shqipëri e Serbi promovon tolerancën

Në Tiranë dhe Beograd ngrihet qendra e përbashkët “Marrëdhëniet Shqipëri-Serbi: Drejt së ardhmes europiane”. Drejtori i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi mbi synimet e qendrës së re. DW: Z. Rakipi, këtë javë në Tiranë u lançua një nismë e përbashkët shqiptaro-serbo, ngritja e Qendrës “Marrëdhëniet Shqipëri-Serbi: Drejt së ardhmes …

Lexo më shumë