OP./INTERVISTA

Wese: Jo një Europë me binar kufiri!

Europa nuk ka mendim strategjik të zhvilluar

Gjashtё vende europiane kanё rivendosur ndёrkohё kontrolle nё pika tё caktuara kufitare me vendet fqinjё. Kjo pengon ekonominё dhe ve nё pikёpyetje jo vetёm tё ardhmen e marrёveshjes Shengen, mendon Barbara Wesel. Ata qё qarkullojnё rregullisht pёrmes urёs Öresund mes Malmoes nё Suedi dhe kryeqytetit danez Kopenhagёs i indinjon pamasё …

Lexo më shumë

Fashizmi i bollëkut

Shkruan:JOSCHKA FISCHER Fundi i perëndimit është një perspektivë e zbehtë, sigurisht, por ne nuk jemi ende atje. Çfarë është e qartë është fakti se shumë gjëra varen te e ardhmja e Europës, më shumë nga sa e patën menduar edhe mbështetësit më të mëdhenj të unifikimit europian më herët Po …

Lexo më shumë

Thaçi: Do ta luaj rolin kushtetues dhe ligjor, kudo që jem

hashim thaci

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, në një intervistë për Radio Kosovën, tha se nuk ka asnjë arsye që mos respektohet marrëveshja në mes të PDK-së dhe LDK-së në ndarjen e përgjegjësive. Ai tha se PDK dhe LDK janë “partner seriozë” dhe do ta implementojnë marrëveshjen në tërësi. RADIO KOSOVA: Zoti zëvendëskryeministër, jemi në fund të vitit …

Lexo më shumë

Ushtria gjermane e mbingarkuar?

Prej muajsh mijëra ushtarë po ndihmojnë në pranimin dhe sistemimin sa më mirë të refugjatëve në Gjermani. Kritikët paralajmërojnë se ushtria në 20016 sërish duhet të përqendrohet tek detyrat e veta të mirëfillta. Ministrja e Mbrojtjes Ursula von der Leyen (CDU) ka shprehur mirënjohje të thellë për ushtrinë – jo …

Lexo më shumë