OP./INTERVISTA

Monstra që vret demokracinë

SHKRUAN: GUSTAVO ZAGREBELSKI Forcimi i qeverisë dhe dobësimi i parlamentit, të besosh tek“vendimi” dhe të mos besosh tek “pjesëmarrja”, për çfarë mund të shërbejë, në momentin e kalbjes dhe rrezikut që, bashkë me demokracinë, kërcënon oligarkitë e lëvizshme të pushtetit dhe parasë, të paaftë të dalin nga kriza e tyre …

Lexo më shumë

Vaterloja e Merkelit?

merkel

Shkruan: Kay-Aleksander Scholz Për shkak të krizës së refugjatëve mbështetja për Angela Merkelin në popull po bie shpejt. Kjo nuk është për t’u çuditur, sepse kultura e mikpritjes është kthyer në kulturë shqetësimi, mendon Kay-Alexander Scholz. Hapja e kufijve për refugjatët që një veprim që Angela Merkel e ndërmori e vetme: …

Lexo më shumë

UP-ja nuk na befason

Shkruan: Qëndrim Gashi Përtej debatit se a është i pëlqyeshëm ose jo rezultati i zgjedhjeve brenda UP-së, një debat i munguar por edhe më bazik është mbi atë se sa adekuat është procesi aktual i zgjedhjeve për pozita udhëheqëse brenda një universiteti publik në Kosovë. Mënyra e tashme e zgjedhjes …

Lexo më shumë

Kur njeriut i mbetet vepra

Nga Sali Bytyçi Si nxënës i shkollës së mesme pothuaj nuk kam mësuar fare, po ama kam lexuar shumë. Prej Homerit e deri te shkrimtarët e shekullit të njëzetë, edhe literaturë ideologjike, prej librave marksiste-leniniste, e deri te Besëlidhja e Re; shumicën e ungjijve i kam lexuar në atë kohë. …

Lexo më shumë