OP./INTERVISTA

Serwer: Kosova të jetë e gatshme të refuzojë marrëveshje që shkel integritetin

Daniel Serwer ka thënë se Kosova do të ballafaqohet me presion ndërkombëtar për marrëveshje të shpejtë me Serbinë. Daniel Serwer, ekspert për Ballkanin, ish i dërguar i posaçëm i Departamentit amerikan të Shtetit dhe ish-zëvendëspresident i Institutit Amerikan për Paqe (USIP) ka deklaruar se Evropa dhe Shtetet e Bashkuara të …

Lexo më shumë

Evropa ime: Apollonia 2019

Qëndrimi në vend ndoshta nuk është gjithmonë katastrofik, nganjëherë ai ka anët e tij të mira, qetësuese. Edhe kjo është disi simbolike për Evropën në vitin 2019. Shkruan: Christopher Nehring Në fshatin e vjetër të peshkatarëve Sozopol në bregdetin bullgar të Detit të Zi, ekziston një rrugë e vogël bregdetare, …

Lexo më shumë

OSBE-ja nxit Shqipërinë të gjejë zgjidhje për reformën zgjedhore deri në fundvit

Ambasadori i OSBE-së në Shqipëri, Bernd Borchardt i bëri thirrje komisionit të posaçëm për reformën zgjedhore të gjejë një zgjidhje, maksimumi deri në fund të këtij viti. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, Ambasadori Borschardt nxiti prokurorinë të punojë shumë intensivisht për të gjitha shkeljet, qofshin presion i paligjshëm …

Lexo më shumë

Momenti i Greta Thunberg-ut

Askush nuk do të mund të kishte parashikuar se kjo suedeze në atë kohë 15-vjeçare do të fillonte një lëvizje të mbështetur nga miliona të rinj dhe do të mund t’u drejtohej liderëve botërorë. Për të parandaluar një katastrofë mjedisore, ne kemi nevojë për akoma më shumë njerëz si ajo …

Lexo më shumë

Holtz: VV’ja e LDK’ja kanë ide të qartë si t’i zgjidhin problemet e Kosovës

Delegacioni i deputetëve gjermanë nga nënkomisioni për parandalimin e krizave zhvilluan këto ditë vizita në Kosovë e Serbi. Për DW ka folur kryetari i delegacionit, deputeti i „Të Gjelbërve“ Ottmar von Holtz. DW: Cili ishte qëllimi i vizitës së delegacionit të deputetëve gjermanë në Kosovë dhe Serbi? Ottomar von Holtz: Ne …

Lexo më shumë

Pariser , Të funksionojmë mbi parimin ‘ketri në bahçen tuaj’ apo ‘uria në Afrikë’?

Një ligjëratë interesante e avokatit për demokraci, Eli Pariser se si do të dukej interneti/bota po tëndërtohej vetëm mbi konceptin përkatësisht parimin e asaj që ke afër, që mund të interesojë më shumë se ndonjë ngjarje në hapësirat më të largëta gjeografike. InfoGlobi ju sjellë të plotë ligjëratën e tij: …

Lexo më shumë