Ballina / OP./INTERVISTA

OP./INTERVISTA

Austin: Kosovarët paguajnë çmimin e “Qeverisë së korruptuar” për vizat

robert austin

“Imazhi i Qeverisë së Kosovës, në perspektivën globale, nuk është pozitiv. Është një qeveri e kriminalizuar, një shtet i korruptuar që nuk është në gjendje të trajtojë çështje serioze të sundimit të ligjit”, thotë në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, Robert Austin, profesor në Qendrën për Studime Evropiane, …

Lexo më shumë

‘Njerëzit do të jenë të pafuqishëm ndaj robotëve vrasës’

‘Njerëzit do të jenë të pafuqishëm ndaj robotëve vrasës’

Akademiku nga Kalifornia, Stuart Russell, ka tërhequr vërejtjen se robotët vrasës, të cilët po zhvillohen ne ShBA, do t’i lënë njerëzit “krejtësisht ta pafuqishëm”. Profesori Stuart Russell ka shkruar një artikull në revistën Nature, në të cilin thekson se “sisteme autonome zgjedhin dhe qëllojnë caqe pa intervenimin njerëzor” dhe “bëhen …

Lexo më shumë

Luftë për supremaci në ekonominë botërore

THOMAS STRAUBHAAR

Me hyrjen në fuqi të tarifave ndëshkimore doganore amerikane për prodhimet kineze konflikti tregtar SHBA-Kinë po përshkallëzohet. Por në realitet fjala është për shumë më tepër. Kinse luftë tregtare. Fjala nuk është për pajisje elektrike kundër kokrrave të sojës. Taksat ndëshkuese doganore amerikane për importet nga Lindja e Largët dhe …

Lexo më shumë