Oliver Ivanoviqit i vazhdohet paraburgimi

Gjykata Themelore në Mitrovicë, ku ka edhe pjesëtarë të misionit EULEX, e ka vazhduar sot paraburgimin për politikanin serb të Kosovës, Oliver Ivanoviq, deri më 27 tetor.

Ivanoviq dhe katër serbë të tjerë janë të akuzuar për krime të luftës kundër shqiptarëve të Kosovës, në periudhën 1999-2000.

Nebojsha Vllajiq, avokat i të akuzuarit Oliver Ivanoviq, e ka kundërshtuar këtë vendim, duke thënë se po mbahet njeriu kundër të cilit “nuk ekziston asnjë provë se ka bërë vepër penale”.

Ai ka paralajmëruar ankesë në Gjykatën e Apelit në Prishtinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.