fbpx

Numri i duhanpirësve gati 1 miliard

Në vitin 2012, 967 milion njerëz konsuamuan duhanin në baza ditore krahasuar, krahasuar me vitin 1980,. Ku numri i duhanpirësve ishte 721 milion.

Sipas revistes së Asosacionit Amerikan të Shëndetësi –së (JAMA), kjo rritje drastike është si pasojë e rritjes së popullsisë.

Disa nga shtete e mëdha, duke përfshirë, Bangladeshin, Kinën dhe Rusinë, shihet se kanë në rritje të përdoruesve të duhanit, gjë që vë në konsideratë teorinë e JAMA-së. /InfoGlobi/

@infoGlobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.