Nominimet e BAFTA-s

Këtë mëngjes u paraqitën nominimet për vitin 2014 të BAFTA-s (British Academy Film Awards) nga Luke Evans dhe Helen McCrory në selinë BAFTA-së Piccadilly.

Ceremonia e organizuar nga Stephen Fry,do të mbahet të dielën me 16 shkurt në Royal Opera House të Londrës, dhe do të transmetohet në BBC./infoGLOBI

Filmi më i mirë

12 Years a Slave
American Hustle
Captain Phillips
Gravity
Philomena

Filmi më i mirë Britanez

Gravity
Mandela: Long Walk to Freedom
Philomena
Rush
Saving Mr Banks
The Selfish Giant

Filmi në gjuhën tjetër

The Act of Killing
Blue is the Warmest Color
The Great Beauty
Metro Manila
Wadjda

Dokumentar

The Act of Killing
The Armstrong Lie
Blackfish
Tim’s Vermeer
We Steal Secrets: The Story of Wikileaks

Film i animuar

Despicable Me 2
Frozen
Monsters University

Skenari origjinal

Eric Warren Singer, David O Russell – American Hustle
Woody Allen – Blue Jasmine
Alfonso Cuarón, Jonas Cuarón – Gravity
Joel Coen, Ethan Coen – Inside Llewyn Davis
Bob Nelson – Nebraska

Skenar i adaptuar

John Ridley – 12 Years a Slave
Richard LaGravenese – Behind the Candelabra
Billy Ray – Captain Phillips
Steve Coogan, Jeff Pope – Philomena
Terence Winter – The Wolf of Wall Street

Regjisori

Steve McQueen – 12 Years a Slave
David O Russell – American Hustle
Paul Greengrass – Captain Phillips
Alfonso Cuarón – Gravity
Martin Scorsese – The Wolf of Wall Street

Aktori kryesor

Bruce Dern – Nebraska
Chiwetel Ejiofor – 12 Years a Slave
Christian Bale – American Hustle
Leonardo DiCaprio – The Wolf of Wall Street
Tom Hanks – Captain Phillips

Aktorja kryesore

Amy Adams – American Hustle
Cate Blanchett – Blue Jasmine
Sandra Bullock – Gravity
Judi Dench – Philomena
Emma Thompson – Saving Mr Banks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.