Nju Jorku më 1876 dhe sot

Katër momente në katër periudha të ndryshme kohore shpalojnë katër pamje krejtësisht të ndryshme të Nju Jorkut, SHBA.

Ato janë regjistruar prej vitit 1876 dhe vazhdojnë të shihen edhe në të sotmen.

Ja ndryshime e këtij metropoli përgjatë mbi 150 vjetëve.

Nju Jorku 1876

Ndërkohë pamja më poshtë shpalon si dukejt NY në vitin 1932.

NY 1932

Rreth 50 vjet më vonë, ndryshimet vazhdojnë të jenë të dukshme.

NY 1988
NY 1988

Nga viti 1988 deri më 2013 ndryshimet strukturale ishin më të pakëta.

NY 2013

 

/infoglobi/v.b.