Ballina / Fashion/Beauty / Një test i thjeshtë 10 sekondësh e zbulon nëse ju duhet ngjyrosja e flokëve
shamponi floket

Një test i thjeshtë 10 sekondësh e zbulon nëse ju duhet ngjyrosja e flokëve

Shumë elemente ndikojnë në rezultatin përfundimtar të ngjyrosjes së flokëve, njëri është kyç- flokët duhet të jenë të shëndetshme që të mund të duken mirë pas trajtimit. Nëse flokët I ngjyrosni në kushte shtëpiake, ekspertët ju këshillojnë që para këtij veprimi të kontrolloni gjendjen e tyre nëpërmjet këtij testi:

1. Ndani me gishta një fije floku dhe drejtojeni.

2. Në fije vendosni disa pika ujë dhe shihni se për sa kohë flokët e absorbojnë ujin.

3. Nëse flokët absorbojnë ujin në më pak se 10 sekonda, atëherë pjesa e jashtme e saj është e dëmtuar dhe flokët nuk mund të ngjyrosen. Nëse uji absorbohet në më shumë se 10 sekonda, atëherë flokët e juaja janë në formë të mirë.

Këshilla:
Tek flokët e dëmtuara, kutikula ndikon para se gjithash në krehjen e flokëve të lagura, trajtimit të tepërt të flokëve me hekurosje e tj. Për shkak të kësaj flokët e humbin lagështinë andaj edhe plasaritet. Që të ktheni flokët në formën e duhur,uleni ekspozimin ndaj ajrit të ngrohtë, mos përdorni fen pas larjes.

Çdo javë flokëve u duhet trajtim rinovues, e me këtë mund të ju ndihmojë një maskë e argjilit.

Provo po ashtu

Dëshironi t’i largoni rrathët e zinj poshtë syve ?

Ndoshta ajo që nuk e keni konsideruar asnjëherë është se sodën e bukës mund ta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.