Një dekadë pa lindje djemësh

Në mungesë burrash skuadra e zjarrfikëseve e gjitha është me gra

Kjo histori vjen nga një fshat me 300 banorë, ku prej gati një dekade nuk lindin bebe meshkuj në Miejsce Odrzanskie, shkruan Telegraph.

Banorët më të moshuar kujtojnë se meshkujt kanë qenë gjithnjë të rrallë në fshat, ndërsa kryebashkiaku Krystyna Zydziak, ka vendosur edhe një shpërblim për nënën që do të sjellë në jetë një djalë ndërkohë që një grup shkencëtarësh po studion anomalinë e fshatit.

“Bëhet fjalë për të studiuar historinë dhe për të kontrolluar statistikat e lindjeve” shpjegon një prej kërkuesve që është angazhuar me rastin, duhet të kuptojmë nëse prindërit e vajzave janë në ndonjë mënyrë të afërm, edhe të largët, e më pas duhet të kuptojmë edhe kushtet ambientale, vetëm kështu mund të dalim me ndonjë pistë.

Malwina Kicler, 10 vjeçe, është trajnar vullnetarisht për zjarrëfikëse që para tre vitesh, thotë se nuk e kanë në skaudër asnjë djalë, përcjellë new york times.

“Djemtë janë të zhurmshëm dhe të lazdruar,” thot ajo duke shtuar se  “sidoqoftë ne jetojmë të qetë dhe në paqe. Ne mund ti takojmë ata në ndonjë vend tjetër “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!