vershimet, klima, ngorhja globale

Niveli i ujit po rritet

Ndryshimet klimatike për shkak ngrohjen globale po ndodhin për shkak të aktivitetit njerëzor

Vala e fortë e nxehtësisë e javës së kaluar në Europë u shndërrua në stuhi, shi rrënjësor dhe erëra të forta këtë fundjavë.

Vendet më të prekura ishin Italia, Spanja, Polonia, Franca dhe Austria. Shumë zona janë në rrezikshmëri të lartë pasi niveli i ujit po rritet, shkruan Euronews.

Barcelona pa më shumë se 40 litra shi për metër katror në vetëm 30 minuta. Meteorologët thonë se zonat e prekura në Francë duhet të presin deri në 100mm të reshjeve deri ditën e dielë.

Mediat italiane raportuan tre vdekje në lidhje me kushtet e pafavorshme dhe stuhive. Në Kirchberg, Austri, shiu i rëndë përfshiu sasi të mëdha balte drejt rrugëve kryesore duke i bërë ato të pa kalueshme nga shoferët.

Ekspertët në mbarë botën kanë vënë re se këto kushte të pafavorshme të motit lidhur me ngrohjen globale po ndodhin për shkak të aktivitetit njerëzor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=cI7FYN8ATx8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!