autostrada bechtel enka

Nisin punimet në autostradën “Arbën Xhaferi”

Sot kanë nisur punimet në ndërtimin e autostradës Prishtinë – Hani i Elezit që lidh Kosovën më Maqedoninë. Nga zyrtarë të qeverisë në largim dhe ata të Maqedonsë është konsideruar si urë lidhëse në mes këtyre dy shteteve.

Ky projekt ka filluar të ndërtohet sot pasi qeveria kosovare nënshkroi kontratën me konsorciumin amerikano-turk, Bechtel/Enka për ndërtimin e autostradës që zyrtarisht quhet “Rruga 6”.

Autostrada e re do të quhet në Arbën Xhaferi

Bechtel/Enka e kanë ndërtuar edhe autostradën e parë të Kosovës, atë që e lidh Kosovën me Shqipërinë të quajtur “Ibrahim Rugova”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.