Ballina / Biznes / Karrierë / Në kompaninsë “Antonio Carraro” paga minimale është rreth 1600 euro. Ka konkurs …
Antonio Carraro

Në kompaninsë “Antonio Carraro” paga minimale është rreth 1600 euro. Ka konkurs …

Pavarësisht se shumica e vendeve evropiane ankohen për shkak të papunësisë, një kompani në shtetin italian duket se po përballet me të kundërtën e kësaj.

Ndërmarrja publike ka njoftuar prej kohësh se kërkon 70 punonjësit, për pozicionet si inxhinierë mekanikë projektues, punëtorë për punë mekanike në zdrukthëtari, në kontrollin e cilësisë së produktit etj. Por “Antonio Carraro”, një kompani e specializuar për ndërtimin e traktorëve për bujqësi në zonën e Padovas, po bën 6 muaj që nuk arrin të plotësojë vendet vakante.

“La Repubblica” raporton se kompania në fjalë është një nga tre kompanitë më të mëdha të Venetos me pagat mesatare më të lartat. Në njoftimin e saj, Liliana Carraro, përgjegjëse e marrëdhënieve me jashtë, shprehet se: Minimumi i rrogës që ofrojmë është 1590 euro.

Kemi bërë investime teknologjike të nivelit të lartë që kanë kushtuar 10 milionë euro. Po ndjekim një model fabrike digjitale ku gjithçka është e lidhur dhe nuk nevojiten më punëtorë për zinxhirin e montimit sikurse ka qenë dikur por nevojiten punonjës që janë në gjendje të përdorin dhe të menaxhojnë këtë proces.

Tekniku nuk ka nevojë më të bëjë pis duart sepse nuk është në shërbim të makinerisë por është makineria në shërbim të tij”.

Ata shpjegojnë se arsyeja e mosaplikimit për punë në këtë kompani, është se të rinjtë italianë kanë një ide të gabuar se çfarë do të thotë të punosh në një kompani metal-mekanike.

@Fluidi

Provo po ashtu

Perspektiva ekonomike e Kosovës po cenohet nga politika

Banka Botërore në raportin e saj të fundit për ekonominë në Ballkanin Perëndimor, ka vënë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.