Ballina / LIFESTYLE / Në kërkim të identitetit: Çka jeni, lidere apo ndjekëse ?
lidere apo ndjekese

Në kërkim të identitetit: Çka jeni, lidere apo ndjekëse ?

A jeni lindur si një lidere e vërtetë apo si një ndjekëse?

Siç duket kjo nuk ka rëndësi sepse çdo njeri mund të sillet si lider nëse dëshiron.

Hulumtuesit, në bazë të eksperimenteve të ndryshme, kanë zbuluar se liderët i bëjnë disa sjellje të caktuara të cilat ndjekësit nuk i bëjnë.

P.sh., liderët vazhdimisht i lëvizin duart kur janë duke biseduar.

Përveç kësaj, liderët e kanë edhe një gjuhë pozitive të trupit të cilët e aplikojnë kur takohen dhe bisedojnë me njerëz.

Shenjë tjetër e cila shfaqë aftësi lidershipi është kur dikush flet shumë në fillim të takimit.

Gjithashtu, kur problemet lindin gjatë takimeve të ndryshme, hulumtuesit kanë treguar se liderët janë të vetmit që ofrojnë zgjidhje.

Provo po ashtu

fillo nga zeroja

5 mënyra për të filluar nga zeroja

Zgjidh rrugën tënde në jetë, lëviz dhe kurrë mos ndalo. Çdokush e nis nga fundi. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.