Ballina / Shkencë / Në Islandë zbulohet një mineral i ri

Në Islandë zbulohet një mineral i ri

Një mineral i ri zbulohet në Islandë. Shkencëtarët raportojnë se minerali i sapo zbuluar “topsoeite” përbëhet nga molekulat e ujit, hekurit dhe fluori. Minerali u zbulua pranë vullkanit Helka dhe Eldfell dhe se prej kohësh mostrat e marra pranë këtyre dy zonave po studioheshin.

Tonçi Baliç-Zhuniç nga Universiteti i Kopenhagës, tha se ky është mineral i shtatë i ri i zbuluar në këtë zonë që nga viti 2009.

Ai shtoi se zona e vullkanit është shumë e pasur me minerale dhe se ka mundësi për të zbuluar lloje të reja. Zbulimi i fundit është publikuar në revistën “Mineralogical Magazine”.

Check Also

kepler nasa planete

Kepler zbulon edhe 95 planete tjera

Pothuajse 95 planetë të rinj në orbitën e disa yjeve jashtë sistemit tonë diellor janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *