fbpx

Në cilën pjesë të ditës nuk duhet ngrënë

Ora e trupit tuaj mund të jetë përgjegjëse për kilogramët e tepërt.

Shkencëtarët thonë se nuk duhet të hani të paktën dy orë para gjumit dhe se vakti i fundit duhet ngrënë në ora 19:00.

Hulumtimet e fundit tregojnë se kjo gjë jo vetëm është tejet relative, por organizmi i njerëzve funksionin sipas orës biologjike.

Zakonet e të ushqyerit dhe kilogramët e tepërt ndikohen nga koha kur ju zgjoheni dhe kur shtriheni.

Studiuesit zbuluan se gjëja më e rëndësishme është të presësh disa orë pas ngrënies para se të shkosh në shtrat, kështu që trupi yt të mundet të tresë ushqimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.