Ballina / BOTA / Në BE nuk respektohen standardet e cilësisë së ajrit
ajri

Në BE nuk respektohen standardet e cilësisë së ajrit

Shumica e shteteve anëtare të BE nuk përmbushin rregullat evropiane të ndotjes së ajrit, të cilat janë rreziku më i madh për shëndetin mjedisor, duke shkaktuar rreth 400,000 vdekje dhe shpenzime qindra miliarda euro çdo vit, sipas një raporti nga Gjykata Evropiane e Revizorëve.

“Masat e BE-së për të mbrojtur shëndetin e njeriut nga ndotja e ajrit nuk kanë arritur ndikimin e pritur Ndotja e ajrit çdo vit në BE shkakton rreth 400,000 vdekje të parakohshme dhe shpenzimet shëndetësore të lidhura me shëndetin prej qindra miliarda euro”, thuhet në raport.

Auditorët theksojnë se grimcat e pezulluara, dyoksidi i azotit dhe ndotësit e ozonit në terren në ajër janë përgjegjës për shumicën e rasteve të vdekjes së parakohshme dhe se banorët e zonave urbane janë veçanërisht të ekspozuara ndaj grupit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (WHO) përcakton grimcat e pezulluara, dyoksidit të azotit, dyoksidit të squfurit dhe ozonit të nivelit tokësor si substanca ndotëse në ajër me efektin më të dëmshëm në shëndetin e njeriut.

Sipas Agjencisë Evropiane të Mjedisit, rreth një e katërta e qytetarëve evropianë që jetojnë në zonat urbane u ekspozuan niveleve të ndotjes së ajrit që tejkalojnë disa prej standardeve të cilësisë së ajrit të BE në 2015.

@Fluidi

Provo po ashtu

sri lanke sulmet ne kisha pashket 2

Numri i të vrarëve në Sri Lankë shkon në mbi 200

Në Sri Lankë kanë ndodhur sulme terroriste që si pasojë kanë pasur rreth 210 të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.