Ndodhi në këtë ditë

5 vjet që nga nënshkrimi i marrëveshjes për drejtësi në mes Prishtinës dhe Beogradit

Sot bëhet pesë vjet që nga nënshkrimi i marrëveshjes për drejtësi në mes Prishtinës dhe Beogradit. Takimi ndërmjet kryeministrit të atëhershëm të Kosovës, Isa Mustafa dhe atij të Serbisë Aleksandër Vuçiq, kishe përfunduar me nënshkrimin e marrëveshjes për drejtësi. Kjo sipas ndërmjetësueses Federica Mogherini është arritur rreth orës 2 pas …

Lexo më shumë

21 vjetori i deklaratës së Grupit të Kontaktit për Kosovën

Masakra e Reçakut përfundimisht e përjashtoi mundësinë e një marrëveshjeje për paqe në bisedime të drejtpërdrejta shqiptaro-serbe, siç ishte propozuar për disa vite me radhë. Pas kësaj masakre u rrit aktiviteti diplomatik në relacionin Uashington-NATO-Bruksel-Grup i Kontaktit, ku dhe të gjithë kishin arritur pajtimin se ideja për organizimin e një …

Lexo më shumë

Vatikani para 427 viteve hapi gjyqin kundër dijetarit Bruno

Vatikani 427 viteve gjyqin kundër Bruno

Më 27 janar të vitit 1593, në Vatikan hapet gjyqin kundër dijetarit Giordano Bruno, murg, filozof, matematikan, poet dhe astrolog. Teoritë e tij kozmologjike shkojnë përtej modelit Kopernikan. Bruno propozoi saktë se Dielli ishte vetëm thjesht një tjetër yll që lëviz në hapësirë, dhe pohoi gjithashtu se universi përmbante një …

Lexo më shumë