pokeri dhe algoritmat

Ndodhi edhe kjo, algoritmi ‘Pluribus’ mund pokeristët më të mirë në botë

Lojëtarët më të mirë në Texas Hold’em, janë mundur në poker nga algoritmi Pluribus.

Ky algoritëm i zhvilluar nga Facebook dhe Carneige Mellon University, e ka mësuar vet mënyrën, se si duhet luajtur, që të fitojë.

Megjithëse nuk ka shembuj apo udhëzime për strategji, më herët e kishte të pamundur të fitonte, sepse pokeri i mbanë gjërat e fshehura.

Por, Pluribus ia del të fitojë, sepse vlerëson opsionet e lojtarëve që i bëjnë gjatë lojës, shprehitë e tyre deri në përfundim. Në të njëjtën kohë, shfrytëzon edhe algoritmin e të luajturit vet me shpejtësi, për lojëra ku informatat janë të fshehta.

Zhvillimi i këtij algoritmi, nuk është bërë vetëm për të fituar në poker, pasi Pluribus do të shfrytëzon edhe për sfida tjera në sigurinë kibernetike, si dhe përmbajtjen jo të mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!