fbpx

Ndërtohet droni që mund të mbajë mbi 200 kilogram ngarkesë (VIDEO)

Boeing ka zbuluar një dron gjigant që është në gjendje të ngrejë një ngarkesë prej 226 kilogramëve.

Duke e quajtur atë vetëm si “fluturakja pa pilot” (eVTOL), gjiganti i hapësirës ajrore, tha se mund të shërbejë si një pararendës për avionët e ardhshëm autonom fluturues.

Ndërtimi i tij u mori inxhinierëve të Boeing vetëm tre muaj për të hartuar dhe ndërtuar, thotë kompania. Ai përfundoi me sukses testet fillestare të fluturimit në laboratorin kërkimor të Boeing në Misuri./InfoGlobi/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.