fbpx
Ndërtesat strehimore

Ndërtesat qe do të strehojnë 10 mijë njerëz

Një kompleks i madh bunkerësh në madhësinë e një qyteti mund të shpëtojë 10 mijë njerëz pas një lufte bërthamore, një virus vdekjeprurës ose një shpërthim asteroidi, pretendon krijuesi i kompleksit.

Qindra bunkerë ushtarakë konkretë në Dakotën e Jugut, SHBA, po transformohen në një strehë mbijetese në rastin e apokalipsit.

Vivos, një kompani që ndërton strehimore nëntokësore për t’i bërë ballë katastrofave të ardhshme, është riprodhimi i bazës ushtarake prej 18 kilometrash katrorë.

Është tre të katërtat e madhësisë së Manhattan, Nju Jork, dhe qasja në bunkerë është përmes një derë të madhe të rëndë.

Strukturat nga brenda duken dhoma komode.

Në një video që tregon një nga bunkerët, një anëtar i Vivos e përshkroi ndërtesën si një “rezervë për njerëzimin”.

Ai thotë: “Nuk është asgjë më shumë se sigurimi i jetës”.

Ai tha se bunkeri është rreth 213 metër katror dhe thotë se janë 575 bunkerë të tillë në fazën e parë të transformimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.