Ballina / KRYESORE / Ndërroi jetë gazetarja dhe poetja e njohur Burbuqe Rushiti
burbuqe rushiti

Ndërroi jetë gazetarja dhe poetja e njohur Burbuqe Rushiti

Të dielën ndërroi jetë gazetarja dhe poetja e njohur Burbuqe Rushiti.

Burbuqe Rushiti për vite me radhë ka qenë korrespodentja nga Ballkani e disa mediave në Turqi përfshirë edhe televizionin NTV.

Karrierën e saj prej gazetareje Rushiti e kishte filluar gjatë viteve të 80-ta  në ish Radio Televizionin e Prishtinës, në Redaksinë e Kulturës.

Burbuqe Rushiti është autore e disa përmbledhjeve me poezi. Burbuqja është marrë edhe me përkthime në prozë dhe në poezi, si dhe me kritikë letrare.

Varrimi i Burbuqe Rushitit bëhet nesër në varrezat e qytetit në Prishtinë.

Më poshtë mund të lexoni njërin nga statuset e saj të fundit në Facebook dhe poezinë që është pjesë e librit të saj “ E diela ne dhomen time”, të botuar më 1990.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.