Ballina / KRYESORE / Ndërroi jetë astronauti që shkeli i fundit në Hënë

Ndërroi jetë astronauti që shkeli i fundit në Hënë

Ka ndërruar jetë në moshën 83 vjeçare, Gene Cernan, astronauti i fundit që ka shkelur në Hënë.

Stacioni Amerikan i Gjithësisë ( NASA ) ka deklaruar se ‘është e pikëlluar me humbjen” e astronautit të pensionuar.

Kapitetni Cernan ishte njëri nga tre personat që ka shkuar në Hënë dhe personi i fundit që ka shkelur sipërfaqen e saj (1972).

Fjalët e tij të fundit,si transmeton infoglobi, ishin se “ne po ikim ashtu si erdhëm, e me dëshirën e Hyut , ne do të kthehemi me paqe e shpresë për gjithë njerëzimin.

Në kohën kur ishte pjesë e misionit të shkuarjes në Hënë, misionit Apollo 17, Cernan ishte kapiteni i ekuipazhit .

Dymbëdhjetë persona kanë qenë pjesë e misioneve të vizitës në Hënë. Nga ta, sot janë gjallë vetëm gjashtë. /infoglobi/v

Provo po ashtu

Personaliteti i jashtëzakonshëm Karel Gott

Për reth 60 vite të karrierës së tij, Karel Gott ka realizuar mbi 300 albume …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.