NASA: Po afrohet asteroidi, por nuk ka rrezik për Tokën

Një asteroid parashikohet të jetë dy herë më i madh se meteori që shpërtheu mbi qytetin rus të Chelyabinsk në vitin 2013, do të kalojë pranë tokës.

Asteroidi i sapo zbuluar i quajtur CB 2018 do të jetë brenda një distance prej rreth 39,000 miljesh (64,000 km) – më pak se një e pesta e distancës së Tokës në Hënë, sipas NASA-s.

Asteroidi Chelyabinsk i cili la 1,000 njerëz të plagosur dhe dëmtuar mijëra ndërtesa. Vlerësuar të jetë midis 15 dhe 40 metra në diametër, 2018 CB ka potencial të jetë dyfishi i madhësisë së Chelyabinsk.

“Megjithëse CB 2018 është mjaft i vogël, mund të jetë më i madh se asteroidi që hyri në atmosferë mbi Chelyabinsk, Rusi, gati pesë vjet më parë, në vitin 2013”, tha Paul Chodas i NASA-s. “Asteroidët e kësaj madhësie nuk i afrohen shpesh kësaj bote afër planetit tonë – ndoshta vetëm një ose dy herë në vit”.

Megjithë madhësinë dhe afërsinë e saj, NASA thotë se shkëmbi i hapësirës do të kalojë në orën 17:30 të premten dhe nuk do të ketë rrezik.

Asteroidi tjetër, 2018 CC, kaloi nga planeti të martën në një distancë prej rreth 114,000 miljesh (184,000 km).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.